AAN HET LEZEN

Het definitieve einde van het baby-tijdperk

Het definitieve einde van het baby-tijdperk

Adv.

En dan ineens is mijn jongste kindje geen baby meer…

Het voelt als gisteren dat ik Noël voor het eerst in mijn armen kon houden. Zijn heerlijke warme kleine lijfje tegen mijn borst gedrukt. En hoewel Noël ons derde kindje is blijft een bevalling bijzonder. De ervaring van de geboorte van je kindje is niet in woorden uit te drukken. Het is een hoopje liefde dat geboren wordt.

En dan ineens, als in een zucht, is er alweer een jaar voorbij. Wat vliegt de tijd! Volgende week woensdag 20 december wordt ons mannetje 1 jaar. En terwijl ik dit aan het typen ben voel ik de tranen achter mijn ogen branden, want ineens besef ik mij dat het baby-tijdperk in huize Koster met de 1ste verjaardag van Noël definitief is afgesloten.

Baby-tijdperk

Noël

Hoe heb jij het eerste jaar met jouw kindje ervaren?

Wanneer het cliché van wat gaat de tijd toch ontzettend snel ineens waar blijkt te zijn!

Ik herinner mij nog goed dat, na de geboorte van Isabel, iemand tegen ons zei ‘geniet ervan nu je baby zo klein is…het is zo voorbij’. Je hoort dit aan en je wuift het weer weg, want je zit immers op een hele grote roze wolk. En nu drie kinderen verder blijkt dit cliché ineens waar te zijn.

Hoewel ik het bij Noël allemaal ‘bewuster’ heb meegemaakt. Mezelf erop attent maakte langer stil te blijven staan bij zijn eerste schaterlach en zijn eerste brabbel, is ook nu het eerste jaar weer voorbij gevlogen.

Wat worden die kleintjes toch snel groot. Als ik ’s avonds laat voordat ik naar bed ga nog even bij ze ga kijken dan zijn ze ineens toch ook wel weer heel erg klein.

Is het eerste jaar wel zo leuk?!?

Het eerste jaar is een heerlijke tijd, maar dat zie je vaak pas achteraf. Een baby geeft natuurlijk ook wel de nodige stress. Je krijgt te maken met gebroken nachten, darmkrampen, de eerste tanden en de daarbij horende diarree. En als je er middenin zit dan wens je stiekem dat deze drukke periode snel voorbij zal zijn.

Einde baby-tijdperk

Maar toch wil ik tegen alle kersverse ouders zeggen dat je er intens van moet genieten want het is zo voorbij. En dan… een week voor de eerste verjaardag van jouw kindje besef je je ineens hoe snel de tijd voorbij is gevlogen.

Heb jij een tiener in huis en wil je graag meer ‘mama stories’ lezen? Volg dan één van mijn favoriete mamabloggers MariePer

Ben je in blijde verwachting en kun je nog wat shoptips gebruiken?!? Meer over mijn favoriete winkel in dit blog!

Liefs Romy

 

BewarenBewaren


GERELATEERDE BERICHTEN

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

INSTAGRAM
VOLG MIJ OP INSTAGRAM