AAN HET LEZEN

Dat is toch geen prestatie lieverd!

Dat is toch geen prestatie lieverd!

Adv.

Hoezo zwangerschaps cravings…

De afgelopen weken kon ik alle lekkernijen – lees snoep van de kinderen – in de keukenkastjes niet weerstaan. Misschien herken je het wel.. onder het mom van ‘af en toe een lekkernij kan best’ pakte ik weer eens een snoepje uit de snoeppot van de kinderen. Het smaakte mij zoo goed! En zo’n tien snoepjes, een ijsje, drie koekjes en inmiddels zo’n acht kilo verder sprak ik weer eens met mijzelf af dat ik het morgen anders zou doen. Ik had me ontpopt tot een ware rupsje nooitgenoeg. Ik kon simpelweg de verleiding niet weerstaan. Alle remmen waren los en het was hoog tijd om mezelf terug te vinden. Dit heerlijke snoepavontuur kon niet langer zo doorgaan!

Je moet toch ergens beginnen

Als ik woensdagochtend druk in de weer ben met het ontbijt voor de kids, besluit ik de dag gezond te beginnen. Ik start mijn dag met twee crackers met hummus en kipfilet, waarna ik mijn ontbijtje met een hard gekookt eitje afsluit. Deze super gezonde en stiekem ook wel lekkere start van de dag bevalt me eigenlijk wel goed!

Wees gerust.. ik ben niet bezig met afvallen, want ik ben zwanger. Maar ik merk dat als ik bewuste keuzes maak met betrekking tot wat ik eet, mijn zelfbeeld direct positiever is en dat is mij heel veel waard. Ik geloof dat ik me door het eten van gezonde voeding fitter zal voelen en dat ik beter bestand ben tegen allerlei zwangerschapskwaaltjes. Een gezonde levensstijl is simpelweg ook veel beter voor het kindje in mijn buik. En dat laatste… dat is het belangrijkste!

Hoewel ik me mede dankzij de stevige hooikoorts niet optimaal voel, voel ik me super! Ik heb door de dag geen enkel snoepje aangeraakt en ben bewust met mijn voeding omgegaan. Yep, deze dame is trots!

Dat is toch geen prestatie lieverd!

Als Roy thuiskomt, rennen de kinderen gillend op hem af. ‘Papa, papa is thuis!!’ Ze springen hem om zijn nek. Wat is dat toch een heerlijk tafereel om naar te kijken. Als de rust weer is wedergekeerd gaan wij gezellig aan tafel en zoals altijd vraagt Roy mij hoe mijn dag is geweest. Vol trots vertel ik hem dat ik nog geen snoepje heb aangeraakt. Roy kijkt me aan en zegt ‘Lieverd, dat is toch geen prestatie!’. Verontwaardigd kijk ik hem aan. Meent hij dit nu echt?!? Heeft hij dit nu echt gezegd?!?

Als ik hem vraag of hij serieus is zegt hij:  ‘ja, lief’. ‘Het enige wat je ervoor moet doen… is het niet in je mond stoppen’. Ik weet werkelijk niet hoe ik moet reageren en besluit er niet meer op in te gaan. Tsjaaa.. ik heb weer eens te maken met een echte man. Hoe Roy er ook over denkt.. ik vind het wel een hele prestatie! Wat zeg ik!! Een top prestatie! En daar gaat het om!


Lees in een eerder blog hoe ik mijn zwangerschapskilo’s ben verloren. Klik HIER


Voor nu wens ik je een hele fijne avond toe en tot de volgende keer!

Liefs Romy


GERELATEERDE BERICHTEN

  1. Haha nou heerlijk hoor, mag best! X

  2. Mánnen…! haha 😉 ik vind het knap hoor! 🙂

    hoe ik reageer als ik na een dag ‘healthy’ geen vijf kilo kwijt ben:

    https://youtu.be/bmjmMg5WrOc

    x

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

INSTAGRAM
VOLG MIJ OP INSTAGRAM