AAN HET LEZEN

Na 3 zwangerschappen herkende ik mijn lichaam...

Na 3 zwangerschappen herkende ik mijn lichaam niet meer

Adv.

Na mijn derde zwangerschap herkende ik mijn lichaam niet meer terug

De bevalling, de gebroken nachten en de hormonen…. het hoort er natuurlijk allemaal bij. Maar zelfs na drie prachtige kinderen op de wereld te hebben gezet moet ik eerlijk toegeven dat de eerste weken na mijn laatste bevalling behoorlijk pittig zijn geweest.

Na mijn derde zwangerschap herkende ik mijn lichaam niet meer terug. De weken streken voorbij maar het “herstel” van mijn lichaam kwam niet op gang. Mijn buik was nog steeds zacht en blubberig en van mijn borsten was haast niets meer over.

Mijn lichaam vroeg om extra suikers om de gebroken nachten te compenseren.  En al snel werden die extra suikers, in plaats van een behoefte, een gewoonte en zo groeide niet alleen de kilo’s maar ook mijn onzekerheid.

Zeur niet zo!

Mijn onzekerheid was iets van mij, iets persoonlijks. Dat verdween niet als ik een complimentje kreeg. Het maakte de meest fijne momenten moeilijk en dan heb ik het niet over het uitzoeken van een mooi jurkje. Nee, dan doel ik met name op de meest intieme momenten.

Ik voelde me niet comfortabel in mijn eigen lichaam, ik voelde me niet sexy waardoor ik het moeilijk vond om intiem te zijn met mijn man. Op het moment dat hij mij streelde of kuste gingen mijn gedachten stiekem uit naar mijn te zachte buik en billen. Naakt voelde ik me niet op mijn gemak.

Met kleding aan zag ik er prima uit dus als ik mijn onzekerheid bespreekbaar wilde maken dan heerste er voornamelijk onbegrip.

‘Lieverd, je hebt drie kinderen op de wereld gezet en moet je zien hoe goed je eruit ziet. Je hebt niets te klagen!’

Hoewel dat een mooi compliment was werd ik er niet vrolijker van. Natuurlijk veranderd je lichaam na het krijgen van kinderen, maar ik weiger dit als excuus te gebruiken. Het gaat erom dat ik weer tevreden naar mijn naakte lichaam kan kijken.

En natuurlijk draait het niet alleen om de buitenkant. Het is vele malen belangrijker wat er aan de binnenkant zit. Maar ik geloof er in dat wanneer je goed in je vel zit, je dit ook uitstraalt.

Het is immers bewezen dat onzekerheid  niet alleen iets met je houding en uitstraling doet. Maar ook met je persoonlijkheid. Onzekerheid maakt je defensief en dat kan op communicatief vlak een storende factor zijn.

En buiten dat om zorgde de hoge inname van suikers ervoor dat ik me ook erg moe en futloos voelde.

Dus reden genoeg om eraan te werken!

Niet lullen maar poetsen

Aangezien ik het zelf niet voor elkaar kreeg om die extra kilo’s te verliezen besloot ik een voedingscoach in te schakelen. Ik had iemand nodig die mij bewust maakte van hetgeen ik at. Iemand die mij kon helpen om mijn slechte gewoontes om te zetten in goede keuzes!

Ik was niet geïnteresseerd in een zogenaamd “crash dieet” of gerechten met “superfoods”. Ik vond het belangrijk om ’s avonds samen met mijn kinderen lekker normaal te kunnen tafelen.

En zo kwam ik bij Jonathan Klaasen terecht. Jonathan laat je bewust met voeding omgaan en maakt eten leuk!  Doordat ik gezonder en gevarieerder at voelde ik me energieker, had ik een betere stoelgang en verloor ik in vier maanden tijd 5,5 kilo. Van mijn taille was 7,5 cm af en van mijn heupen 4 cm.

Wie is Jonathan?

Jonathan Klaassen is diëtist en helpt in een periode van drie maanden mensen die willen afvallen. Maar hij helpt ook mensen die willen aankomen, sportprestaties willen verbeteren of meer energie willen.
⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀
Hoe ziet het programma eruit?
Tijdens een periode van 3 maanden is Jonathan jouw online diëtist en coach en help hij je dagelijks online of telefonisch je doel te bereiken.

Hij leert je welke voeding bij jouw lichaam en doel past en hij helpt je eventuele moeilijke momenten door te komen.

Maar het allerbelangrijkst is dat hij je veel leert over voeding. Waarom je lichaam bijvoorbeeld wel koolhydraten nodig heeft, lees HIER het artikel.  En hij wijst je erop dat het echt niet erg is om jezelf af en toe te verwennen met iets lekkers zolang het maar binnen de perken blijft.

Waarom doet Jonathan wat hij doet?

Ik vroeg waarom hij als diëtist aan de slag is gegaan. Zijn antwoord:

‘Voeding heeft een niet te onderschatten effect op hoe wij ons voelen. Zowel geestelijk als lichamelijk. Natuurlijk zijn er ook andere factoren die bepalen hoe wij ons voelen, maar voeding speelt wel een essentiële rol. Het gaat over het leven zelf. En dat is de belangrijkste reden waarom ik diëtist en coach ben geworden en ik doe wat ik doe.’

Waarom ging ik met Jonathan in zee?

Omdat Jonathan het belangrijk vindt dat er een goede balans is tussen genieten en gezond eten. Ik ben dol op eten! Ik vind het heerlijk om goed te tafelen, daar word ik gelukkig van en als mij dit ontzegt word… tja dan word ik chagrijnig.

 9 MAANDEN na mijn zwangerschap en vier maanden nadat Jonathan met mij aan de slag is gegaan heb ik eindelijk mijn doel bereikt.

En zo stond ik een aantal dagen geleden heerlijk te dansen in het W hotel in Amsterdam toen er een man naar mij toe kwam en zei ‘my boobs are bigger than yours!’.  En waar ik voorheen stom verbaasd en onzeker de dansvloer had verlaten deed het me nu niets. Ik keek hem aan en antwoordde ‘Well my dick is bigger than yours’ en vol zelfvertrouwen danste ik vrolijk verder.

Jonathan BEDANKT!

Wil jij van de diensten van Jonathan gebruik maken? Stuur dan een mail naar jonathan.klaassen@hotmail.com of klik HIER om zijn Facebookpagina te volgen.

BewarenBewaren


GERELATEERDE BERICHTEN

 1. Lesley

  28 september

  Super dat je jezelf zo laat zien Romy! En je ziet er super goed uit heel knap!! Dikke kus

  • Bedankt voor je reactie lieverd!! Altijd goed als wij vrouwen open naar elkaar durven te zijn. Dikke kus

 2. Carmen Bulo

  28 september

  Ik ben een trotse moeder, Romy je hebt het fantastisch verwoord, en wat goed dat je er ook foto’s bij laat zien. Van mij krijg je bij deze mijn complimenten.

 3. Marlies

  28 september

  Je hebt gewoon gelijk! Goed in je vel zitten straal je uit! En ik denk dat veel mama’s dit herkennen! Ik vind het super dat je hier iets over schrijft in jouw blog en dat je met “de billen bloot” bent gegaan!! -xxx-

 4. Manouk Vermeulen

  28 september

  Inspirerende blog! Herkenbaar, vele zeggen dat je er goed uit ziet maar zo voelt het niet altijd (en dat terwijl ik niet eens kinderen heb gekregen). Ik ga het sporten ook weer oppakken.
  Geweldig mooie vrouw ben je Romy.
  Enne… wat een heerlijke opmerking “my dick is bigger than yours”.

  • Hi Manouk, bedankt voor je reactie. Goed dat je het sporten weer gaat oppakken, zodra je weer lekker in die sport “flow” zit voel je je stukken beter. Heel veel succes en bedankt voor het compliment -xxx-

 5. Wat ontzettend dapper dat jij durft te benoemen waar een hoop vrouwen tegenaan lopen. Zeer inspirerend! Je bent een prachtvrouw. Lieve groeten, Kimberly

  • Hi Kimberly, bedankt voor het compliment. Fijne dag en lieve groeten terug -xxx-

 6. Romy, ontzettend stoer dat je dit zo durft te laten zien. Ik heb meteen een pot leverreiniging capsules in mijn tas gestopt. Gisteravond ook weer. Afspraak hier, afspraak daar. Wijntje hier, wijntje daar. Allemaal heel gezellig, maar zo veel onnodige suikers. De bezem gaat er maar eens even door. Dank voor je inspiratie.

  • Hi Petra, bedankt voor je reactie en lieve woorden. Die wijntjes zijn idd heel herkenbaar! Uiteraard graag gedaan en alvast een goed weekend gewenst!

 7. Heb genoten van je blogs.
  Heerlijk om te zien hoe je hier zo open in bent.
  Je geef een goede vibe. Ik blijf je zeker volgen..
  En misschien zie ik je weer bij je broer!!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

INSTAGRAM
VOLG MIJ OP INSTAGRAM