AAN HET LEZEN

Roëlla wat zeg je nu?!? Mijn mening!

Roëlla wat zeg je nu?!? Mijn mening!

Adv.

Het boek – “sexy, but tired. but sexy” – dat heel (vrouwelijk) Nederland op haar grondvesten doet schudden.

Ik was helemaal niet van plan om ook maar één woord aan dit boek te wijden. Met de befaamde uitspraak ‘Want mannen moeten hun zaad kwijt’ ben ik direct afgehaakt. Ik heb niet de behoefte om dit boek te lezen. En ik ben super blij dat mijn dochter van 6 jaar nog veel te jong is om hier ook maar iets van mee te krijgen.

De ongezouten mening van Roëlla – Upcoming.nl

Ineens was daar de ongezouten mening van Roëlla van Upcoming.nl En zo nieuwsgierig als dat ik ben.. kon ik het toch niet laten om haar recensie te lezen.

Net als Roëlla, had ook ik geen idee wie Jamie Li was, maar inmiddels is het mij duidelijk dat het hier om een zeer populaire vlogger gaat. Die zich met haar eerste boek niet geliefd heeft gemaakt bij het Nederlandse publiek. En als Roëlla een aantal passages uit het boek citeert ben ook ik met stomheid geslagen! Waarom heeft de uitgever dit boek gepubliceerd!! Had Jamie Li niet tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden??

Ik kan me best goed vinden in de kritiek van Roëlla tot die ene uitspraak.

Dan beeld ik me in dat Roëlla, zich bij het schrijven van haar artikel enorm kwaad maakte.  En zomaar ineens gaat ze door alle frustratie.. zelf over de scheef. Ik voel me heel erg aangesproken door haar nogal onbegrijpelijke en zeer pittige uitspraak.

Zonder enige vorm van gene bevallen

Dan komen wij bij het hoofdstuk “De Bevalling”. Jamie Li geeft een aantal tips om goed verzorgd je bevalling in te gaan. Op de alinea ‘No pussy peeking allowed’ na – wat ik echt een super stom advies vind – zie ik verder niets vreemds. Jamie Li geeft aan om een concealer en ook iets voor je lippen in je vluchtkoffer te stoppen en hier kan ik me he-le-maal in vinden. Ook zegt ze je flamous, je haren en je nagels bij te werken zodat je er een beetje flatteus bij ligt. En ook hier kan ik me goed in vinden.

Ik ben van de week nog lekker naar de pedicure geweest.. want met 37 weken kom ik zelf niet meer bij mijn voeten. En afgelopen dinsdag ging ik ook nog even langs de nagelstyliste. Nog even voor de bevalling mijn nagels laten doen. Heerlijk zo’n verwenmomentje.

En ik heb bij alle bevallingen – lees drie – tijdens mijn eerste wee echt nog wel even een heerlijke douche genomen waarbij ik de benodigde onderhoud pleegde. Voor wie? Voor mezelf.. zodat ik zonder enige vorm van gene kon bevallen.

Roëlla wat zeg je nu?

En dan zegt Roëlla dit: ‘Je. Gaat. Bevallen. Doe. Normaal.’

‘Waarom zou je er in godsnaam goed uit moeten zien terwijl je een fucking kind op de wereld aan het zetten bent? Als je op zo’n magisch en bijzonder moment meer bezig bent met je uiterlijk, dan vind ik je echt een trut.’

En met deze uitspraak knap ik volledig af op Roëlla. Zei ze nu echt.. dat ik tot de categorie TRUT behoor?!?

Ik vraag me direct af of zij zelf ooit is bevallen. Natuurlijk is een bevalling bijzonder, maar het woord magisch is toch echt niet bij mij opgekomen.. het is namelijk ook een pijnlijke zaak. En als het klusje geklaard is dan zie je er niet uit. Dus een lipgloss om je droge lippen te verzorgen en een concealer om je kringen rondom je ogen wat weg te werken voordat je visite binnenkomt is wat mij betreft meer dan welkom. Maakt mij dat nu echt een trut??? Of ben ik gewoon een liefhebbende moeder die er graag een beetje flatteus bij ligt als de eerste bewonderaar binnenstapt.

Hoe sta jij hierin? Laat gerust een reactie achter.

Voor nu alvast een fijne dag gewenst en dan focus ik me nu weer op mijn naderende bevalling!

Liefs Romy


GERELATEERDE BERICHTEN

 1. Evertine

  10 augustus

  Ik ben (bewust) zonder make-up de verloskamer ingegaan, bang dat mijn mascara door het persen op mijn kin zou belanden. Maar heb wel heel bewust een make-up tasje met spiegeltje in mijn go-bag gedaan. Na de bevalling, voordat de visite binnenkwam, heb ik mijn bleke gezicht (veel bloed verloren) even bijgewerkt met eye-liner, mascara en een gloss zodat ik met trots mijn kersverse baby kon presenteren en er daardoor stralend uitzag op de eerste foto’s met mijn kind. Ik liep niet op mn hakken het ziekenhuis uit, zoals Kate Middleton, maar natuurlijk mag je er tijdens en na je bevalling mooi uitzien! En ook prima als je daar totaal niet mee bezig bent, snap ik ook. Ieder z’n ding, maar laten we elkaar wel gewoon respecteren. Zo niet nodig om iemand die het anders doet dan jij een trut te noemen…

  • Beste Evertine, super bedankt voor je reactie. Je hebt helemaal gelijk. Laten we elkaar gewoon respecteren. Iedereen doet het op zijn eigen manier. Nogmaals bedankt en alvast een fijne avond gewenst. Liefs Romy

 2. Sylvie

  11 augustus

  Ben het helemaal met je eens… Het een hoeft niet te maken hebben met het ander.

  • Beste Sylvie, bedankt voor je reactie. Je hebt helemaal gelijk!
   Nogmaals bedankt en alvast een fijne avond gewenst. Liefs Romy

 3. Liselotte Nix-Duijts

  13 augustus

  Ik ben het helemaal met je eens Romy, iedereen doet het op zijn eigen manier en dat is juist het mooie ervan. Kijk alleen al naar kleding keuzes tijdens de zwangerschap. De een komt 20 kilo aan en weet er nog steeds stylish uit te zien ,de ander valt alleen maar af en loopt in hobbelzakken. Het is maar net waar je jezelf prettig in voelt toch? Een vrouw die altijd tot in de puntjes verzorgd de dag door gaat, wil dat ook graag zijn tijdens of na de bevalling, als je dat dan niet zou mogen doen omdat iemand anders dat overdreven vindt dan ben je toch niet jezelf? Juist tijdens en na de bevalling moet je je goed over jezelf voelen! Je hebt net een hele prestatie geleverd en dan moet je je juist helemaal op je gemak voelen zodat je van het moment kan genieten!!!! Dus Romy lekker op je eigen manier bevallen hoor, jij weet trouwens hoe het moet, je deed het al 3 keer eerder op je eigen manier!

  • Hoi Liselotte,

   Bedankt voor je reactie. Dit heb je goed verwoord!

   Nogmaals bedankt!

   Liefs, Romy

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

INSTAGRAM
VOLG MIJ OP INSTAGRAM