AAN HET LEZEN

Gênante momenten met je kind – mamablog...

Gênante momenten met je kind – mamablog

Adv.

Gênante momenten.. herkenbaar??

Wij zijn allemaal klein geweest, en wij zijn allemaal wel eens een keer in een gênante situatie beland. Hoogstwaarschijnlijk had je toen helemaal niet door hoe grappig het was. Je kent het wel.. zo’n moment waaraan je moeder je ooit eens – in het bijzijn van je nieuwe partner of een stel leuke vrienden – helpt herinneren omdat het zogenaamd ‘ooow zo schattig’ was. En wanneer dat gebeurd dan heb je er alles voor over om dat éne gênante momentje uit het geheugen van jouw moeder te wissen. Dit overkwam Roderick gistermiddag bij de gynaecoloog. Een ‘ooow zo schattig’ momentje waarvan ik het niet laten kan om het toch even met jou te delen. Want die kinderen van mij.. die zijn zo grappig! Ze zijn mijn Joy & Life! 

Een bezoekje aan de gynaecoloog

Gisteren stond mijn dag in het teken van ‘mama dingen’. ’s Ochtends moest ik met Roderick naar het wrattenspreekuur en ’s middags gingen wij samen naar de gynaecoloog. ‘Even naar de baby kijken’ zoals Roderick dat zo mooi zegt. Super mooi te zien dat hij zo betrokken is bij mijn zwangerschap.

Als wij de wachtkamer binnenstappen worden wij al opgewacht door de verloskundige. Roderick mag haar vandaag assisteren en dat vindt hij maar wat prachtig! Trots neemt hij op de stoel naast haar plaats. Al die knopjes op het echo apparaat zien er erg uitnodigend uit. Ook hangen er een aantal bakjes aan de tafel met daarin een hoop interessante en onbekende items.

En dan dooft de assistente het licht om met de echo te starten. En Roderick mag eindelijk op een knopje drukken.

Wat een mooie ballonnen!

Daar ligt ze dan, onze kleine meid, lekker te relaxen terwijl mama stiekem naar haar kijkt. En dan hoor ik ineens een vreemd geluid. ‘Pffff pffff pffff’ ‘pfff pfff pfff’ als ik naar Roderick kijk krijg ik het spaans benauwd. Daar zit hij dan… zonder dat de verloskundige het door heeft, probeert hij met zijn onschuldige hoofd een condoom op te blazen. Als zijn blik de mijne vangt schud ik nee. Dan geeft Roderick mij één van zijn befaamde knipogen en doet hij zoet dat condoom weg.

Twee minuten later
Zo’n twee minuten later hoor ik weer ‘Pffff pffff pffff’ Roderick heeft weer een nieuw condoom te pakken. Waar komen die dingen toch vandaan?? Zachtjes fluister ik hem dat hij dat ding weg moet doen. Waarna hij, met enige tegenzin, het condoom in het bakje aan de tafel teruggooit.

Zijn nieuwsgierigheid is gewekt. Waarom lukt het hem niet om die ballonnen op te blazen? ‘Mevrouw??’ en Roderick kijkt naar de verloskundige. ‘Mevrouw, wat zijn dit voor dingen?’ vraagt hij aan de verloskundige terwijl hij met zijn vinger naar het bakje wijst. De verloskundige kijkt Roderick aan. Ondertussen voel ik mijn wangen langzaam rood roodkleuren. ‘Ooowww dat is niets bijzonders.’ ‘Je gebruikt deze voor dat apparaat.’ zegt ze en ze wijst naar het inwendige echo apparaat. ‘Maar die hebben wij nu niet nodig.’ En ze sluit haar antwoord af met een lieve lach. Roderick knikt. ‘Ok dan’ zegt hij en tevreden met het antwoord richt hij zijn aandacht weer op de baby.

Dan gaat het licht weer aan. Het ziet er allemaal goed uit en met een tevreden gevoel gaan wij weer richting huis. Ik kan niet wachten om mijn verhaal aan Roy te kunnen vertellen. Want hoe grappig is dit!

Heb jij ook weleens heerlijke ‘gênante’ momenten met je kinderen meegemaakt? Laat gerust een reactie achter op mijn FB Pagina Romy’s Choice of onderaan mijn blog. Ik ben benieuwd naar alle verhalen.

Voor nu een hele fijne avond gewenst en tot de volgende keer maar weer!

Liefs Romy


GERELATEERDE BERICHTEN

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

INSTAGRAM
VOLG MIJ OP INSTAGRAM