AAN HET LEZEN

Bedankt voor mijn frisse blik!

Bedankt voor mijn frisse blik!

Adv.

Het is algemeen bekend dat vrouwen minder goed slapen dan mannen en helaas is dat na een aantal slechte nachten van ons gezicht af te lezen. Geen slaap, geen frisse blik.

Wij vrouwen lijden aan een  zogenaamd ´verstoord` slaapritme, dit komt o.a. door onze hormoonhuishouding en omdat wij vrouwen nu eenmaal veel piekeren. Vanaf het moment dat je moeder wordt, spreken wij niet meer van een verstoord slaapritme maar van een chronisch slaaptekort. En… chronisch slaapgebrek zorgt er uiteindelijk voor dat je geheugen minder goed werkt en dat je nu eenmaal minder fris en fruitig je bed uitrolt.

Zoals iedere moeder heb ik ook weleens te maken met een pittige nacht, een zogenaamde ´regelnacht´ waarin je kind een grote sprong maakt in zijn of haar ontwikkeling. Sinds de geboorte van ons eerste kindje slaap ik in de waakstand en dus kwalitatief minder goed. Heel erg herkenbaar voor de meeste moeders onder ons.

Als ik om 06:15 uur in de verte mijn wekker hoor gaan en mijn ogen open, merk ik op dat het nogal druk is in ons bed. Ik neem even een momentje om mijn slapende zoon, dochter en man te bewonderen. Ow wat een rijkdom en ow… wat een pittige nacht!  

Eenmaal in de badkamer kijk ik in de spiegel en word ik geconfronteerd met de erfenis van deze nacht… extra donkere kringen onder mijn ogen. Valt hier nog tegenop te poetsen? Nu weet ik echt wel dat er make-up bestaat om donkere kringen te verminderen en dit is wat mij betreft ook een goed redmiddel tegen een pittige nacht. Echter weet ik niet goed hoe ik dit het beste kan aanbrengen.

Ik heb vandaag een fotoshoot voor mijn website en een uitgeruste oogopslag is bepalend voor mijn uitstraling. Ik schaar mezelf graag onder de spontane, energieke, modieuze jonge vrouw en dit wil ik ook uitstralen. Dus tijd om de hulp van een visagist (in opleiding) in te schakelen! Zij helpt mij aan een uitgeruste frisse blik.

Met veel plezier stel ik jullie voor aan Tessa Jael. Zij studeert aan de Art of Colors in Amsterdam en is mijn inziens een meester in het aanbrengen van make-up. Aan haar de taak om mij aan een mooie glamour look te helpen. 

 

Tips & tricks voor een frisse blik van de visagist

De Kleurcorrector van Anastacia Beverly Hills heeft een zestal basiskleuren in het pallet waaronder de kleur oranje. Oranje heft blauw op en zodoende dat deze kleur gebruikt wordt als basis voor donkere plekken, deze breng je aan onder je concealer en foundation. Het resultaat is verbluffend!

Na het opbrengen van de foundation ziet mijn gezicht er egaal maar nogal flets uit. Om weer wat kleur in mijn gezicht te krijgen en mijn jukbeenderen te laten spreken wordt er eerst met de Anastacia Contour Powder Kit een donkere schuine lijn getrokken vanaf de bovenkant van mijn oor richting  mijn mondhoek. Deze lijn vervaag je met een beautyblender of een kwast waarna je een blush aanbrengt. Het is belangrijk om de blush boven de aangezette contourlijn aan te brengen, zo komen je jukbeenderen goed uit.

Ik hou van sprekende ogen en het gebruik van valse wimpers helpt daarbij. Normaliter neem ik genoegen met sterk aangezette wimpers maar voor een meer dramatische look stap ik altijd de Douglas binnen om een setje valse wimpers aan te schaffen.

“ Must have”  basis make-up producten die je in je toilettas moet hebben zijn:

Smashbox photo finish foundation primer light, Diorskin Nude Foundation SPF 15+, Anastacia Beverly Hills Cream Contour pallette medium, Anastacia

Smashbox photo finish foundation primer light EUR 13,-

Diorskin Nude Foundation SPF 15+ EUR 50,90

KLeurcorrector: Anastacia Beverly Hills Cream Contour pallette medium EUR 54,95

Shapen: Anastacia Beverly Hills Contour Powder Kit light-medium EUR 54,95


Al deze producten zijn o.a. verkrijgbaar bij de Douglas.

Geïnteresseerd in “ tips & tricks”   over het aanbrengen van make-up dan verwijs ik je met veel plezier door naar de Instragram page van Tessa Jeal.

Heb jij behoefte aan make-up tips voor een frisse blik. Heb je binnenkort een bruiloft of een gala en ben je op zoek naar een visagist dan beveel ik je van harte Tessa aan, prijs van een fullface make-up sessie is vanaf  EUR 45,-

Eén van de belangrijkste uiterlijke kenmerken van de vrouw is het haar. Een goede coupe en glanzende lokken doen een hoop… de volgende keer meer hierover.


GERELATEERDE BERICHTEN

 1. Nathalie

  7 april

  Ik gebruik de Foundation van Dior ook, voel je ook helemaal niet zitten en geeft ook niet af. Ik ben er ook heel erg blij mee!

 2. marit

  7 april

  Leuk stuk! Ik mis alleen wat alle make up kost. Dit doet me trouwens denken aan je moeders blog maar dan voor de 30+ vrouw. Ga zo door!!!!

  • Dag Marit, bedankt voor je reactie. Ik zal de kosten van de artikelen erbij vermelden, dank voor je oplettendheid.

 3. Mooi artikel! En dank voor de tips.

  Gr.
  Bjorn

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

INSTAGRAM
VOLG MIJ OP INSTAGRAM