AAN HET LEZEN

Hoe kun je huidveroudering tegen gaan?

Hoe kun je huidveroudering tegen gaan?

Adv.

Huidveroudering is een natuurlijk proces welke wij niet kunnen stoppen of tegengaan…. maar kunnen wij dit proces wel vertragen?

Ik ben inmiddels de 30 gepasseerd, ik heb twee heerlijke kinderen, een leuke echtgenoot en ik eet graag een hapje buiten de deur. Voeg daar nog de nodige wijntjes en een redelijke dosis slaaptekort aan toe en het eindresultaat is een fronsrimpel hier, een lijntje daar en een moe uitziende blik.

Hoe kun je huidveroudering tegengaan?

Ik ben me ervan bewust dat een gezonde levensstijl bijdraagt aan het tegengaan van huidveroudering. Water is het beste medicijn. Te weinig hydratatie zorgt voor een uitgedroogde huid waardoor de elasticiteit van de huid vermindert en zo ontstaan er sneller rimpels.

Ben jij, net als ik, een slechte drinker dan heb ik de gouden tip! Een kennis, Finy, attendeerde mij op een waterfles met een speciaal reservoir voor (vers) fruit. Voeg fruit in het daarvoor bestemde compartiment en de smaak van het fruit trekt in het water. Mijn favoriete combinatie is komkommer, citroen en muntblaadjes. Ik gebruik de waterfles van Loooqs welke o.a. verkrijgbaar is bij Bol.com

Loooqs waterfles

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon draagt ook bij. Het is belangrijk om goed op je voedsel te kauwen zodat de spijsvertering de kans krijgt om alle voedingsstoffen goed te kunnen verdelen in je lichaam. Tegenwoordig trek je de meest gezonde en lekkere recepten zo van het internet af. Maar als werkende mama of als homemanager kom je vaak een uur per dag te kort, dus een makkelijk te bereiden maar gezond gerecht op tafel is zeer gewenst… onze kinderen moeten immers wel aan de juiste dosis vitamines komen. Eén van mijn favoriete sites voor een verantwoord recept is GoodFoodLove.nl

Verder is het innemen van extra vitamine C een goede tip. Zonder vitamine C kan je huid geen collageen aanmaken. Tot aan je 30ste krijg je vanuit je voeding voldoende vitamine C aangevoerd, maar helaas daalt het transport van vitamine C in je huidcellen na je 30ste. Dus op naar de winkel en inslaan! Let op, meer dan 1000 mg aan vitamine C kan darmklachten en diarree veroorzaken. (bron: voedingcentrum.nl)

Met een gezond dieet alleen kom je er mijn inziens niet.

Hoe zit het dan met het smeren van crèmes?
Gaan die daadwerkelijk huidveroudering tegen?
Het gebruik van crèmes is zeker goed, vaak maakt het de huid elastischer en worden de rimpels minder zichtbaar maar het laat geen rimpels verdwijnen. Elke huidtype is anders en daarom doe je er verstandig aan om je bij aanschaf van crèmes te laten adviseren.

Moet ik me nu al overgeven aan de fillers en botox en kan dit ook preventief gebruikt worden?
Fillers worden gebruikt om de aanmaak van collageen te stimuleren, hiermee kan voorkomen worden dat de rimpel erger wordt. Bij het gebruik van een filler zie je direct resultaat. Deze vult de rimpel als het ware op. Een combinatie van Botuline Toxine en fillers is ook mogelijk. Je doet er verstandig aan om dit samen met de behandelaar te overleggen.

Steeds meer jonge mensen worden preventief behandeld met Botuline Toxine. Dit product zorgt voor ontspanning van de spieren waardoor er minder snel rimpels ontstaan of om te voorkomen dat een bestaande rimpel dieper wordt. Wel is het belangrijk om een minimale periode van 3 maanden tussen de behandelingen door aan te houden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je gelaatsuitdrukking verliest.

Is met deze behandelingen een frissere blik en jeugdigere uitstraling gegarandeerd?
Een behandeling met deze producten zorgt voor een frissere uitstraling.

Hoe groot is de kans op een allergische reactie?
De kans op een allergische reactie op fillers is uiterst klein.
Ze worden namelijk identiek aan het menselijke hyaluronzuur nagemaakt in de fabriek.

Indien je geïnteresseerd bent in een behandeling met botuline toxine zal de behandelend arts je verzoeken voorafgaand aan de behandeling een vragenlijst betreffende je medische achtergrond in te vullen. Hiermee worden alle mogelijke risico’s uitgesloten.

Let op: Het resultaat van een behandeling met fillers is direct zichtbaar. Bij een behandeling met Botuline Toxine is het resultaat gemiddeld binnen 7 – 10 dagen zichtbaar.

De onderstaande patiënt is met fillers behandeld om de diepte van haar neuslippenplooi aan beide zijden te minimaliseren, hierdoor krijgt zij een frissere uitstraling.  Haar behandelaar, Roy Koster, vertelt in het kort meer over deze behandeling.

 

Wist je dat botuline toxine niet alleen cosmetisch maar ook medisch ingezet wordt? Dit product kan sommige vormen van hoofdpijn verminderen of zelfs bestrijden, tevens helpt dit tegen tandenknarsen. (bron: gezondheidsweb.eu)

In mijn volgende blog wordt mijn “gummy smile” gecorrigeerd. Wat een “gummy smile” precies is en hoe ik er vanaf word geholpen vertel ik jullie de volgende keer!


GERELATEERDE BERICHTEN

  1. Hannie

    17 april

    Wauw wat een mooi resultaat
    en heel duidelijk de uitleg van Roy

    • Bedankt voor je reactie Hannie. Het is inderdaad erg mooi geworden, ik zal het doorgeven aan Roy!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

INSTAGRAM
VOLG MIJ OP INSTAGRAM