AAN HET LEZEN

Katoen.. een goed alternatief voor je maandel...

Katoen.. een goed alternatief voor je maandelijkse probleempje!

Adv.

Hoezo taboe?!?

Wanneer er zomaar ineens midden in een gesprek het woord ‘menstruatie’ valt worden wij vrouwen toch een beetje ongemakkelijk. Althans ik.. mijn maandelijks probleempje is niet iets wat ik maar met jan en alleman bespreek.

Mijn menstruatie is iets persoonlijks, iets van mij alleen. Het is mijn meest kwetsbare moment van de maand. En het is mij in de loop der jaren opgevallen dat ik niet de enige ben die daar zo over denkt. Het is simpelweg niet iets waar je gezellig over kletst of te diep over nadenkt. Een menstruatie is iets wat ons overkomt.. het hoort bij je vrouw zijn en daarmee klaar!!

En ook nog in deze tijd zijn meisjes niet goed voorbereid op de eerste menstruatie. Tja.. hoe snijdt je dit onderwerp aan tegenover jouw “kleine” meisje. En dan hebben wij het nog niet eens gehad over de hygiene tijdens de menstruatie.

Heb jij een tienerdochter? Heb jij dit onderwerp al besproken? Tips zijn welkom!

Ik zeg NEE!!

Wij rennen allemaal naar de winkel om tampons en maandverband in te slaan. Het vreemde daarvan is dat wij ons helemaal niet afvragen waarvan deze producten zijn gemaakt.

Wist jij dat de meeste tampons van een mix van synthetische vezels en katoen zijn gemaakt? En de inbrenghuls is gemaakt van plastic! Maandverband hetzelfde verhaal!! (bron: ob tampons)

Ja.. je leest het goed! Ik wist dit ook niet en ik ben hier best wel van geschrokken.

Ben je gezond aan het eten, lekker aan het sporten, zogenaamd gezond bezig en dan stop je iets synthetisch in je lichaam. Zeg NEE en ga voor katoen! Want een aantal uren per dag rondlopen met een synthetisch product in je lichaam is echt NIET gezond!!

Vandaag laat ik jou bewust nadenken over het meest intieme gedeelte van jouw lichaam. Het is belangrijk dat wij hier bewuster mee omgaan. Ik vertel jou waarom ik voor Sanature kies en waarom ook jij dit mooie pure merk in overweging zou moeten nemen.

 

Katoen

100% katoen, 100% beschermd

En zomaar ineens is het toch niet zo gek om dit delicate onderwerp ter sprake te brengen. Openheid zorgt er alleen maar voor dat wij ook op dit vlak veel van elkaar kunnen leren. Sanature ontwikkelt 100% katoenen tampons en maandverband die geen irritaties opleveren. Soms leidt het dragen van synthetisch ondergoed al tot irritaties, kun je nagaan als je iets synthetisch inwendig draagt.

Dus een alternatief voor synthetisch materiaal is echt geen overbodige luxe. Zoals Goedele Liekens zegt ‘ vergelijk jouw meest intieme plekje met het regenwoud. Het regenwoud is zelfregulerend en als wij dat bevuilen met plastic dan verstoren wij het ecosysteem.’

Afgelopen week heb ik de producten van Sanature uitgeprobeerd en het is mij goed bevallen. De tampons lijken iets stugger in de hand maar als je ze draagt zit het comfortabel. De inlegkruisjes en het maandverband zijn geurloos en zijn mat, verder is er geen verschil in comfort met het merk dat ik hiervoor gebruikte.  Kortom: het is de moeite waard om dit mooie natuurlijke merk uit te proberen.

Ik ga voor 100% katoen, ik ga voor SANATURE

Katoen

(Blog is geschreven in samenwerking met PR bureau)


GERELATEERDE BERICHTEN

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

INSTAGRAM
VOLG MIJ OP INSTAGRAM